Wat is de merelroute?

Nijmegen in de ban van merels! Hoe leer je kinderen op speelse wijze een band te ontwikkelen met – en te zorgen voor de natuur? Één manier om dat te doen is door te vogelen. Het Centre Connecting Humans and Nature van de Radboud Universiteit (RU) heeft hier onderzoek naar gedaan, binnen het internationale project EnviroCitizen. In samenwerking met vogelinstituut Sovon lanceert de RU in het Jaar van de Merel een laagdrempelige vogelwandeling voor gezinnen.

De gratis wandelkaart vol verhalen van merel Billie leiden wandelaars door de oude binnenstad van Nijmegen op zoek naar de Zwarte Lijster, want wat heeft die eigenlijk nodig om te overleven? Vanaf zaterdag 22 oktober was de vouwkaart op te halen bij onder andere zeven vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid. Het verhaal is geschreven voor basisschoolkinderen (van 4 t/m 12 jaar). De route is rolstoelvriendelijk en buggyproof.

Naast het spotten van merels kon je tijdens de wandelroute tot het einde van het jaar ook in de binnenstad bij verschillende ondernemers terecht voor verrassingen.

Heb je vragen of suggesties? Dan kun je ons bereiken via een van de deelnemende partners.